Αλέκος Σακελλάριος: Ο «μάγος» της κωμωδίας

Ο Αλέκος Σακελλάριος δουλεύει πυρετωδώς στο γραφείο του, δημιουργώντας άφθονο υλικό για θέατρο και τραγούδι.
Ο Αλέκος Σακελλάριος δουλεύει πυρετωδώς στο γραφείο του, δημιουργώντας άφθονο υλικό για θέατρο και τραγούδι.

O Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας ευφάνταστος καλλιτέχνης με έντονη παρουσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αφήνοντας το στίγμα του μέσα από μια τεράστια παραγωγή έργων. Η κωμωδία ήταν το φυσικό του πεδίο, αλλά το ταλέντο του είχε μεγάλο εύρος.

 

 Ο Αλέκος Σακελλάριος και το πολυσχιδές έργο του

Ο Αλέκος Σακελλάριος υπήρξε ένας εξαιρετικά παραγωγικός καλλιτέχνης, με εντυπωσιακή παρουσία σε πολλά πεδία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος σε μαθητικές εφημερίδες, ενώ παράλληλα σπούδαζε νομικά. Σύντομα όμως στράφηκε οριστικά στο θέατρο και την επιθεώρηση, γράφοντας το 1935 το πρώτο του έργο.

Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε μέσα από τη συνεργασία του με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, με τον οποίο ανέβασαν πλήθος κωμωδιών που σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά έγραψε περίπου 200 θεατρικά έργα, ενώ το 1947 ξεκίνησε καριέρα και στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Σκηνοθέτησε 70 ταινίες με μεγάλη εμπορική επιτυχία, αναδεικνύοντας σπουδαίους ηθοποιούς.

Παράλληλα, έγραψε στίχους για περίπου 2000 τραγούδια, σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Πολλά από τα τραγούδια αυτά αποτέλεσαν μεγάλες επιτυχίες. Ασχολήθηκε επίσης με την τηλεόραση, γράφοντας και σκηνοθετώντας κωμωδίες και ψυχαγωγικές εκπομπές. Η αφηγηματική του δεινότητα τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή σε τηλεοπτικές εκπομπές. Έγραψε επίσης αυτοβιογραφικά βιβλία, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στα ελληνικά γράμματα.

Ο Αλέκος Σακελλάριος άφησε μια βαθιά αποτύπωση στην ελληνική κοινωνία, χάρη στο πολυσχιδές έργο του που κάλυψε με επιτυχία πολλά μέσα και τέχνες. Άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων με την κωμωδία και την ψυχαγωγία του, διασκεδάζοντας γενιές θεατών και αφήνοντάς τους με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Για αυτό το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινος παράγοντας και τεχνητή νοημοσύνη. Δείτε τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.